Net iets te lang. En dan heb ik het niet over één of andere leuke kerel. Misschien is het een soort decorumverlies? Een wildvreemde die te lang naar je kijkt. Alsof ze het zelf niet in de gaten hebben, dat ze te lang en te nadrukkelijk kijken. Misschien voelen deze mensen zich een toeschouwer in hun eigen leven?

Het is een beetje te vergelijken met van die types in de supermarkt die een kar op je hielen rijden of tegen je aan gaan staan in de rij. Maar zoiets kan nog per ongeluk gebeuren.

Te lang nadrukkelijk kijken is een gerichte actie. Dus ik kijk altijd terug, nadrukkelijk. En als het hoofd begint te draaien, draai ik mee, nadrukkelijk. Ja, uiteindelijk verlies ik ook elke vorm van schaamte en draai ik zo ver mee dat ik met hele grote ogen achterstevoren loop. Ik steek nog net mijn tong niet uit. Dat is meestal ook het moment dat die ander opschrikt en snel de andere kant op kijkt.

Heb ik wat van je an?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *